Onderzoek: 95% van thuiswerkplekken is vies

Onderzoek: 95% van thuiswerkplekken is vies

Uit recent onderzoek blijkt dat de thuiswerkplek een bron van bacteriën is. Dit heeft het Arnhemse bedrijf THP Clean Professionals geconstateerd. Zij controleerden op bijna 2000 thuiswerkplekken de hygiëne. Volg Service Management op LinkedIn:

Het gaat meestal om een ophoping van koffievlekken, huidvetten en etensresten. Een voedingsbodem voor bacteriën. De vervuiling van de thuiswerkplek zorgt voor een grotere kans op verspreiding van bacteriën en virussen.

>> Lees ook: Coronaproof cleaning: Is het kantoor nog wel veilig?

Wat is het gevaar van een vieze thuiswerkplek?

Dagelijks vermenigvuldigt 19 tot 31 procent van de bacteriën, virussen en schimmels op een laptop en/of telefoon. Thuiswerkers raken gemiddeld 669 keer per dag de spatiebalktoets aan en telefoons worden gemiddeld meer dan 2 uur per dag intensief gebruikt.

95% van de toetsenborden is vervuild, 56% blijkt zelfs zeer ernstig vervuild te zijn. Een muis of toetsenbord bevat gemiddeld 400 keer meer bacteriën dan een toiletbril. Bij een toetsenbord gaat het om 33.000 bacteriën per vierkante centimeter.

‘Het uitkloppen van de laptop, het meenemen van een telefoon naar een openbaar toilet of een dagje werken op kantoor zorgt voor verspreiding van deze bacteriën en virussen binnen organisaties’, aldus Gerke de Vries, expert specialistische kantoorreiniging. ‘Het regelmatig schoonmaken van de thuiswerkplek voorkomt deze snelle vermenigvuldiging.’

Thuiswerken in tijden van corona

In deze coronacrisis is een vieze thuiswerkplek gevaarlijk. Uit eerder onderzoek blijkt dat het coronavirus wel 28 dagen besmettelijk kan blijven op een beeldscherm. Handen wassen na het aanraken van werkplekapparatuur is dus belangrijk, maar ook het schoonmaken ervan.

Bron: THP

Lees ook: