Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Stichting Binnenklimaattechniek lanceert Nationaal Register CO₂-meters

Goede ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat én helpt in de strijd tegen coronabesmetting. Alle scholen moeten daarom verplicht een werkende CO2-meter in ieder klaslokaal plaatsen. Maar hoe weet je welke meter je het beste kunt kiezen? Stichting Binnenklimaattechniek heeft alle opties op een rij gezet in het Nationaal Register CO₂-meters.

Er zijn honderden CO₂-meters beschikbaar, maar niet iedere meter levert dezelfde prestaties. Om schoolbesturen en gemeentes, maar ook andere belangstellenden, te helpen de juiste keuze te maken in het doolhof van CO₂-meters, komt Stichting Binnenklimaattechniek met het Nationaal Register CO₂-meters.

Verschillende criteria

Op basis van verschillende criteria, waaronder dataopslag en dataverwerking, is bepaald of de meters naar behoren functioneren. Daarnaast worden schoolbesturen die met het register aan de slag gaan verder op weg geholpen met aanvullende informatie zoals de Handreiking Optimaal Ventileren, de Conceptvergelijking voor schoolventilatiesystemen en het Programma van Eisen – Frisse Scholen.

Positief effect op leerprestaties

Gezonde lucht helpt in de strijd tegen virussen, maar heeft ook een positief effect op de prestaties van basisschoolleerlingen, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht. De onderzoekers pleiten voor het aanscherpen van de regelgeving voor luchtkwaliteit en streng te handhaven op de maximaal acceptabele CO₂-niveaus (950 ppm voor scholen gebouwd na 2012 en 1200 ppm voor scholen gebouwd voor die tijd).

Lees ook

Register inzien

In eerste instantie is dit register opgezet voor gemeenten en scholen, maar ook andere gebouweigenaren die met behulp van monitoring willen werken aan een beter binnenklimaat kunnen er een kijkje in nemen.

Kennisplatform

Stichting Binnenklimaattechniek is een kennisplatform en biedt professionals professionals alle benodigde hulpmiddelen om op duurzame wijze gezonde gebouwen tot stand te brengen. Denk aan publicaties, instrumenten, tools en kwaliteitstandaarden (onder andere het PVE Gezonde Kantoren en het PVE Gezonde Woningen.

VSR maakt eerste sprekers Hygiëneforum bekend

Branche Nieuws

VSR maakt eerste sprekers Hygiëneforum bekend

De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) houdt op woensdagmiddag 17 mei 2023 in RAI Amsterdam het vijfde Hygiëneforum plaats, met als thema ‘een gezonde organisatie begint bij een goede hygiëne.'
Infectiepreventie gehandicaptenzorg moet beter

Hygiëne Nieuws

Infectiepreventie gehandicaptenzorg moet beter

De infectiepreventie en daarmee de persoonlijke hygiene in de gehandicaptenzorg moet beter. Dat staat in een rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).
Griepepidemie verre van voorbij: aantal griepgevallen fors toegenomen

Hygiëne Nieuws

Griepepidemie verre van voorbij: aantal griepgevallen fors toegenomen

Onderzoeksbureau Nivel laat weten dat er nog steeds meer mensen met griepachtige klachten bij de huisarts komen. Deze week waren dat er 103 op 100 duizend mensen. Vorige week lag dat aantal nog op 66.
De griepepidemie is terug: tips voor griep tijdens de kerstdagen

Hygiëne Verdieping

De griepepidemie is terug: tips voor griep tijdens de kerstdagen

Hij is terug: de griepepidemie. Onderzoeksinstituut Nivel meldt dat er al zo’n twee weken sprake is van een flinke stijging in het aantal mensen dat met griep naar de huisarts of het ziekenhuis gaat. Ook al is het niet verbazingwekkend dat er weer veel mensen lopen te snotteren gezien het seizoen, zo vlak voor de feestdagen is het toch verstandig op te passen naast wie je aan tafel gaat zitten met je snotneus. Ook als je aan het werk bent, is het belangrijk dat je niet je collega’s aansteekt. Daarom hierbij een aantal tips.
Schoonmakers halen spinnen niet weg in het Rijksmuseum

Duurzaam Nieuws

Schoonmakers halen spinnen niet weg in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum verwelkomt spinnen de afgelopen en komende maanden en daarom hoeven de schoonmakers in het museum in Amsterdam ze niet weg te halen. Die boodschap kregen de schoonmaakmedewerkers al een aantal maanden geleden. Alles in het teken van een expositie van de Argentijnse kunstenaar Tomás Saraceno.

Best gelezen

Hygiëne

Partners