Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Gezonde organisatie staat centraal tijdens Hygiëneforum 2023 op 17 mei

Het vijfde Hygiëneforum vindt op woensdag 17 mei 2023 plaats in RAI Amsterdam. Het thema ‘Een gezonde organisatie begint bij een goede hygiëne' staat op deze dag centraal. Sprekers uit verschillende vakgebieden betreden het podium en in twee workshoprondes wordt meer verdieping gezocht.

Op initiatief van NVZ – Schoon, Schoonmakend Nederland, Vereniging Schoonmaak Research (VSR) en Interclean Amsterdam is het jaarlijkse Hygiëneforum ontstaan in het teken van verbeteren van de hygiëne voor een gezonde toekomst. Hygiëneforum 2023 start om 12.30 met een lunch. Tijdens de middag worden verschillende plenaire lezingen gegeven en zijn er twee workshoprondes. De middag wordt afgesloten met een knallende stopper in de vorm van improvisatietheater en een aansluitende borrel.

Lees ook

Sprekers van de dag

Op het plenaire podium komen drie sprekers, onder leiding van dagvoorzitter Thomas Hoogendoorn, voorbij. Prof. Dr. Ir. Philomena M. Bluyssen is Hoogleraar Indoor Environment bij Tu Delft. Zij weet alles over het binnenklimaat en hoe je dat goed houdt. Bernadette Ossendorp, Chief Food Safety Officer bij NVWA vertelt over voedselveiligheidsrisico’s en hoe het veilig blijft. Oprichter en partner bij Tabula Rasa, Bert Pol weet alles over communicatie en gedrag, in het bijzonder veiligheids- en hygiënegedrag.

Deelname workshops

In totaal zijn er zes workshops waarvan elke deelnemer er twee kan kiezen. De onderwerpen van de workshops zijn hygiëne in grootkeukens, hygiënische werkomgeving, gezond schoonmaken, verantwoord schoonmaken en desinfecteren, grenzen van toezicht op hygiëne - ervaringen van de NVWA – en desinfectiemiddelen en wetgeving.

Deelname aan het hygiëneforum is gratis en de aanmelding staat open. Het programma duurt van 12.30 (inloop tot 13.00) tot 17.00 uur. Na 17.00 is er uiteraard tijd voor een borrel en netwerken.

Conceptrichtlijn Reiniging en desinfectie van ruimte ligt ter inzage

Hygiëne Nieuws

Conceptrichtlijn Reiniging en desinfectie van ruimte ligt ter inzage

Goed en grondig schoonmaken is in zorginstellingen van groot belang voor de gezondheid van de patiënt, cliënt of bewoner. Als hulpmiddel hiervoor is de richtlijn Reiniging en desinfectie van ruimten opgesteld. Deze richtlijn is recent onder de loep genomen. Het is mogelijk om deze maand deze conceptversie te lezen en om commentaar te geven.
Dolmans Preventie en Hygiëne Diensten kan nu ook verdampers en condensatoren reinigen

Hygiëne Nieuws

Dolmans Preventie en Hygiëne Diensten kan nu ook verdampers en condensatoren reinigen

Dolmans Preventie en Hygiëne Diensten heeft een nieuwe dienst toegevoegd aan het portfolio: het reinigen van verdampers en condensatoren. Voor bedrijven die werken met koeltechnische installaties, bijvoorbeeld in de voedselindustrie, is het belangrijk dat de verdampers en condensatoren van het apparatuur in orde zijn. Goed reinigen komt de werking, kwaliteit en levensduur van de apparatuur ten goede.
Hygiëneforum 2023: verantwoord schoonmaken is nog altijd mensenwerk

Hygiëne Nieuws

Hygiëneforum 2023: verantwoord schoonmaken is nog altijd mensenwerk

Meer dan honderd belangstellenden kwamen donderdag 17 mei naar de RAI in Amsterdam om het hygiëneforum van Schoonmakend Nederland, de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) en de NVZ mee te maken. Daar bleek dat verantwoord schoonmaken en hygiënisch gedrag nog altijd mensenwerk is. En dat er een hoop werk aan de winkel is om de kennis over hygiëne op niveau te brengen en te houden.
Blog Frank Veneman: Een schone omgeving is de basis van een veilige omgeving

Branche Blog

Blog Frank Veneman: Een schone omgeving is de basis van een veilige omgeving

In de actualiteit van krapte op de arbeidsmarkt, stijgende prijzen en loononderhandelingen is het COVID-spook niet meer op de voorgrond aanwezig. Toch is er sinds COVID-19 wel het een en ander veranderd. Bijvoorbeeld de erkenning van de schoonmaker. Frank Veneman, bestuurslid bij de Vereniging Schoonmaak Research (VSR), schreef een blog over de veranderingen na de pandemie.
Bert Pol spreekt tijdens Hygiëneforum over hygiëne en gedrag

Hygiëne Nieuws

Bert Pol spreekt tijdens Hygiëneforum over hygiëne en gedrag

Een schoonmaakbedrijf kan werkplekken spic en span maken. Maar hoe zorg ervoor dat ook de eigen medewerkers een bijdrage leveren om de werkplekken bacterievrij houden en dat zij het gewenste gedrag vertonen? Bert Pol, oprichter en voormalig partner bij Tabula Rasa, gaat dieper in op het onderwerp hygiëne en gedrag tijdens het Hygiëneforum, dat plaatsvindt op 17 mei in RAI Amsterdam.

Best gelezen

Hygiëne

Partners