Wil jij schoonmaakproducten testen?

Word lid van ons testpanel!

Hygiëne en schoonmaak belangrijk bij keuze vakantiebestemming

Uit onderzoek van Marketing Drenthe blijkt dat veel Nederlanders, ondanks de coronapandemie, dit jaar graag op vakantie gaan. 59% geeft aan vakantieplannen te hebben. Een belangrijke overweging bij de selectie van een vakantiebestemming is de hygiëne en schoonmaak. Volg Service Management op LinkedIn:

Uit het onderzoek blijkt dat 59% van plan is op vakantie te gaan. 20% weet het nog niet en 21% geeft aan niet op vakantie te gaan. In verband met de onzekerheid door de coronapandemie hebben echter nog weinig vakantiegangers ook daadwerkelijk geboekt. Van degenen die op zomervakantie wil gaan, heeft nog slechts een kwart geboekt, driekwart heeft wel plannen maar heeft nog niets vastgelegd. Ook voor de meivakantie geldt dat slechts 1 op de 3 Nederlanders met plannen, al iets heeft vastgelegd.

47 procent let op hygiëne en schoonmaak

Het onderzoek richtte zich ook de factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een bestemming of accommodatie. Daaruit blijkt dat goede hygiëne en schoonmaak belangrijk zijn in de selectie van een vakantieplek. Nederlanders die op vakantie gaan letten bij het zoeken en boeken het meest op:

  • Rust en ruimte in en om het verblijf (54%)
  • Natuurrijke, groene omgeving (52%)
  • Goede hygiëne/schoonmaak (47%)
  • Fiets- en wandelmogelijkheden (46%)
  • Prive-sanitair (44%)

Lees ook:

Best gelezen

Hygiëne

Launching Partners