Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Het belang van goede hygiëne in ziekenhuizen

Jan Flament, directeur van Ziekenhuis Geel en Ron Embrechts, hoofd Facilitaire Diensten van het UZ Brussel en Peter Elders, Manager Facilitair bij Tergooi zijn 29 september te gast in het tv programma Captains of Cleaning.

In het tweemaandelijkse tv programma gaat presentator Rens de Jong (foto) in gesprek met captains over trends en ontwikkelingen in de facility- en schoonmaakservices in ziekenhuizen. In deze nieuwe aflevering van Captains of Cleaning staan ziekenhuizen centraal. Zij hanteren hoge hygiënenormen en dat vraagt om de beste schoonmaakservices. Hoe voldoe je aan de eisen, en hoe zet je net dat ene stapje verder?

Live uitgezonden

De talkshow wordt live uitgezonden vanuit de i-team Global studio in Eindhoven. Mehmet Yavri, eigenaar van schoonmaakservice Cleaning 2001, waagt zich buiten de studio daarnaast aan een ware cleaning challenge. Het programma wordt muzikaal omlijst door I-entertainer Aristakes. I-chef Bart Haans bereidt tijdens het programma een heerlijk gerecht in de keuken. Ruben Lijzenga, hoofdredacteur van CleanTotaal, licht tijdens het programma de laatste trends toe.

Op Youtube

Het programma is 29 september om 10 uur live te bekijken op het Youtube kanaal van leverancier i-team Global en het platform captainsofcleaning.com.

OLVG, Westerveld en Alpheios: "Schoonmaak moet naadloos aansluiten op zorgproces"

Innovatie Verdieping

OLVG, Westerveld en Alpheios: "Schoonmaak moet naadloos aansluiten op zorgproces"

Hoe kan de schoonmaak op zo’n manier worden ingericht, dat het de zorg optimaal ondersteunt en ontzorgt? Het Amsterdamse ziekenhuis OLVG ging samen met schoonmaakpartner Westerveld en adviseur Alpheios op zoek naar het antwoord. Dat bleek te liggen in het elektronisch patiëntendossier. Door de schoonmaak aan het digitale systeem van de verpleging toe te voegen, sluiten de twee naadloos op elkaar aan.
"Patiënt verwacht dat het lekker naar allesreiniger of chloor ruikt"

Specialisme zorg Nieuws

"Patiënt verwacht dat het lekker naar allesreiniger of chloor ruikt"

“In de ziekenhuiswereld praten we al over het vijfsterrenhotel. Daar bewegen we namelijk langzaam naartoe. De patiënt is uiteindelijk onze klant. En die verwacht niet alleen om beter en gezond gemaakt te worden, maar verwacht ook een bepaalde beleving. De schoonmaak speelt daarin een prominente rol."
UMC Utrecht kiest voor Hago Zorg

Ondernemen Nieuws

UMC Utrecht kiest voor Hago Zorg

De komende vijf jaar, met daarna nog drie optiejaren, verzorgt Hago Zorg de schoonmaak bij het UMC Utrecht. "Schoonmaak in de zorg is van levensbelang en vraagt om mensgericht werken", aldus de facilitair dienstverlener.
Interclean organiseert webinar 'Cleaning for health'

Specialisme zorg Nieuws

Interclean organiseert webinar 'Cleaning for health'

Interclean organiseert op 8 september de online bijeenkomst 'Cleaning for health'. Doel is om de wereld van schoonmaak en hygiëne/infectiepreventie met elkaar te verbinden.
Schoonmaakbedrijf CSU en Maastricht UMC+ verlengen samenwerking

Overig Nieuws

Schoonmaakbedrijf CSU en Maastricht UMC+ verlengen samenwerking

Het Maastricht UMC+ verlengt het partnership met CSU voor ten minste vier jaar. De kwaliteit van de schoonmaakdienstverlening en de ruime ervaring met desinfectie en infectiepreventie waren voor Maastricht UMC+ redenen om weer te kiezen voor CSU, aldus het schoonmaakbedrijf over de verlenging. Daarnaast werden de flexibiliteit om snel te kunnen opschalen en het CSU Serviceteam genoemd. De komende jaren wil CSU een vervolg geven aan de slimme (data gestuurde) oplossingen waarmee in het ziekenhuis al wordt gewerkt.

Best gelezen

Hygiëne

Partners