Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Handen wassen heeft meer positieve effecten dan alleen een betere gezondheid

Handen wassen beschermd ons niet alleen tegen besmettingen met virussen en ziektes, maar kan ook zorgen voor een beter welzijn, meer geluk en zakelijke voordelen. Dit blijkt uit onderzoek van Essity.

Handen wassen op het werk

In dit onderzoek werden 3.000 mensen uit zes verschillende landen ondervraagd op het gebied van handhygiëne. Hieruit bleek dat 40 procent van de deelnemers wil dat handhygiëne meer prioriteit krijgt op de werkvloer en 30 procent stelt zelfs gelukkiger te zijn met hun werk als ze weten dat collega’s de juiste handhygiëne toepassen.

Gelukkiger als mensen hun handen wassen

Daarop aansluitend zei 80 procent van de deelnemers dat de wetenschap dat mensen in hun buurt hun handen goed wassen, een positief effect zou hebben op de gemoedstoestand. Eén op de vijf stelde zelfs dat deze wetenschap ze daadwerkelijk gelukkiger zou maken.

Contact met anderen

Verder toonde de studie aan dat schone handen het aanraken van en communiceren met anderen makkelijker en comfortabeler maakt. Bijna de helft van de mensen gaf aan het makkelijker te vinden om handen te schudden als ze weten dat diegene de juiste handhygiëne toepast. Een derde zei dat ze makkelijker vreemden aanraken als die hun handen hebben gewassen en 20 procent zei dat ze dan sneller mensen knuffelen of iemand in nood helpen.

We wassen minder vaak onze handen, maar wel meer dan voor corona

Hygiëne Nieuws

We wassen minder vaak onze handen, maar wel meer dan voor corona

We wassen minder vaak onze handen, maar doen dit nog altijd wel meer dan vóór de coronapandemie, zeggen drogisterijketens Etos en Kruidvat tegen NU.nl op basis van hun zeepverkoop.
5 hygiëne trends: "We zijn lui geworden"

Hygiëne Nieuws

5 hygiëne trends: "We zijn lui geworden"

"Als de coronapandemie ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat we het belang van goede hygiënemaatregelen niet voor lief mogen nemen. Iets wat we ons voorheen wel voornamen, maar in de praktijk vaak weinig prioriteit aan gaven." Maar deze tijd is volgens Maya Schot, Managing Director van CWS, voorbij. Zij signaleert vijf belangrijke ontwikkelingen op het gebied van hygiëne.
Handhygiëne: alles over handen wassen én drogen

Hygiëne Verdieping

Alles over handen wassen én drogen

Handhygiëne is essentieel om besmetting met ziekteverwekkende micro-organismen te beperken. Dat blijkt maar weer sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus: het nummer één advies van het RIVM is om je handen te wassen met zeep. Resulterend in een wereldwijde run op handzeep en handgels. Maar voor effectieve hygiëne is het wel uiterst belangrijk dat je op de juiste manier je handen wast én droogt. Doe je dit niet, dan heeft het vrij weinig zin. Service Management legt je alles uit over handhygiëne. 
Kantoorhygiëne: weer terug naar een schone en veilige werkplek

Hygiëne Kantoorschoonmaak Verdieping

Weer terug naar een schone en veilige werkplek

Het advies ‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan’ verandert. Werknemers die nu nog thuis werken, mogen in overleg met hun werkgever maximaal de helft van hun tijd ook op kantoor werken. Deze versoepeling ging in op zaterdag 26 juni.

Best gelezen

Hygiëne

Launching Partners