Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Griepgolf is nog niet ten einde

Wederom hebben weinig mensen met griepklachten zich gemeld bij hun huisarts, maar de griepepidemie is nog steeds niet officieel ten einde verklaard. Dat komt omdat er nog opvallend veel influenzavirus wordt gevonden in de afgenomen monsters. Dat heeft kennisinstituut Nivel laten weten.

Op de 100.000 patiënten gingen 38 naar de huisarts met griepachtige klachten. Dat zijn er evenveel als een week geleden. Inmiddels zit dit aantal voor de vierde week op rij onder de zogenoemde epidemische grens van 58 op de 100.000 patiënten.

Ook interessant:

Influenzavirus is nog aanwezig

Omdat het influenzavirus echter nog veel wordt gevonden, houden het Nivel, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Erasmus MC de ontwikkeling van het virus goed in de gaten. Daarbij kijken de onderzoekers ook naar andere factoren, zoals informatie uit ziekenhuizen en het percentage van de patiënten dat uiteindelijk een griepvirus bij zich draagt.

Ook andere virussen kunnen griepachtige klachten geven, zoals het RS-virus, het coronavirus en het rhinovirus. In de afgenomen monsters werden deze virussen minder gevonden dan het influenzavirus.

Verzuim voorkomen

Ziekte is vervelend voor de zieke zelf, maar het kan ook extra druk met zich meebrengen voor collega's die al een hoge werkdruk ervaren en het het werk van zieke collega’s moeten opvangen. Daarom is het belangrijk ziekteverzuim te voorkomen. Benieuwd hoe je dat doet? Wij geven je een aantal handige tips.

Best gelezen

Hygiëne

Partners