Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Boek Tugrul Çirakoglu over wereld achter extreme schoonmaak

Tugrul Çirakoglu, eigenaar van het Amsterdamse schoonmaakbedrijf Frisse Kater, brengt binnenkort een boek uit over de wondere wereld achter extreme schoonmaak.

Çirakoglu was eerder columnist voor Service Management en is tegenwoordig een hit op Youtube en andere sociale media. Ook zond BNN Vara een docuserie over hem uit. Çirakoglu komt in zijn werk van alles tegen. Met bloed besmeurde crime scenes, kamers waar maandenlang een lichaam heeft gelegen tot aan omgewaaide chemische toiletten.

Grotere uitdagingen

Als hij na zijn afstuderen op elke sollicitatiebrief een standaardafwijzing krijgt, besluit Çirakoglu voor zichzelf te beginnen. Zijn bedrijf, Frisse Kater, richt zich in eerste instantie op het schoonmaken na huisfeesten, maar al snel zoekt hij naar grotere uitdagingen. Die vindt hij in het reinigen na extreme en uitzonderlijke omstandigheden, zoals een suïcide, zware vervuiling door verwaarlozing en lijkvinding.

Verdriet, ellende en eenzaamheid

De situaties die hij aantreft benadert hij met professionele distantie, maar dat is lastiger met de verhalen erachter. Het verdriet, de ellende en de eenzaamheid laten hem moeilijk los en dit boek is dan ook een pleidooi om in onze samenleving elkaar beter in de gaten te houden en voor elkaar te zorgen.

Het boek komt uit op 8 maart 2022 en is te verkrijgen bij verschillende boekhandels.

John van Hoof (CSU): "Het is zaak om te blijven vernieuwen"

Ondernemen Nieuws

John van Hoof (CSU): "Het is zaak om te blijven vernieuwen"

John van Hoof, voorzitter van de raad van bestuur van schoonmaakbedrijf CSU, ziet dat schoonmaak sinds de coronacrisis de waardering krijgt die het verdient. "Tegelijkertijd is het zaak om te blijven vernieuwen, met technologie en sociale innovatie."
De Baas Brian Jungblut van J. Poortvliet BV: Schoonmaak naar eer en geweten

Ondernemen Verdieping

Brian Jungblut van J. Poortvliet BV: Schoonmaak naar eer en geweten

'Werkzaam sinds 1942’ staat op een rood banier op de website van J. Poortvliet BV, dat zich daar ook nadrukkelijk afficheert als een Amsterdams schoonmaakbedrijf. In die bijna tachtig jaar is er betrekkelijk weinig veranderd, tot aan een herstart in 2014 onder leiding van een onderaannemer van datzelfde bedrijf. Een profiel van een schoonmaakbedrijf in beweging.
Schoonmakend Nederland reageert positief op coalitieakkoord: "Sluit aan op onze koers"

Branche Nieuws

Schoonmakend Nederland reageert positief op coalitieakkoord: "Sluit aan op onze koers"

"In het nieuwe coalitieakkoord zien we veel punten terug van de door Schoonmakend Nederland ingediende voorstellen. Minder regeldruk, meer ruimte voor ondernemerschap, werken meer lonend maken door lastenverlichting voor met name lage en middeninkomens, aanpak toeslagencircus, en het verkleinen van de armoedeval. Aan het kabinet de opdracht nu door te pakken", reageert Piet Adema, voorzitter van Schoonmakend Nederland, op het gepresenteerde coalitieakkoord.
Meijer geeft directeurschap door aan Gans: "RSO heeft belangrijke maatschappelijke opgave"

Ondernemen Verdieping

Meijer geeft directeurschap door aan Gans: "RSO heeft belangrijke maatschappelijke opgave"

Roel Gans heeft per 1 november het roer van de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) overgenomen van Martin Meijer. Service Management trok richting Den Haag en ging in gesprek met de nieuwe én de vertrekkend directeur. Welke lessen en adviezen geven de heren elkaar mee? En welke koers zien zij voor zich?

Best gelezen

Hygiëne

Partners