Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Deze Europese steden hebben volgens gasten de schoonste accommodaties

Het Britse schoonmaakbedrijf End of Tenancy Cleaning onderzocht in 20 Europese hoofdsteden hoe schoon gasten hun accommodatie vinden. Lissabon staat bovenaan de lijst met een score van 4,79 uit 5. Amsterdam moet genoegen nemen met een plek in de onderste regionen.

Nu gasten weer meer gaan reizen, is het voor hotels nóg meer zaak om werk te maken van hygiëne. Zeker ook met covid in gedachten: desinfectiematerialen, contactoppervlak reinigen, eventueel gezichtsmaskers dragen.

Om gasten die hygiëne van hun accommodatie belangrijk vinden, te helpen bij het kiezen van hun volgende bestemming, onderzocht het Britse schoonmaakbedrijf End of Tenancy Cleaning London hoe schoon gasten hun accommodaties ervaren in Europese hoofdsteden. Daarvoor keken ze naar scores voor schoonste accommodaties op Booking.com, Tripadvisor en Airbnb.

Lees ook:

Van Lissabon tot Kopenhagen

Bovenaan de lijst staat Lissabon, met een score van 4,79 uit 5. Praag en Zagreb volgen vlak daarachter met beide 4,74. Rome en Wenen maken met allebei 4,73 de top-5 compleet. Helemaal onderaan de lijst staat Kopenhagen op plek 24 met een score van 4,43.

Amsterdam scoort een matige 4,64, waarmee het op plek 16 staat. Wel heeft de stad de hoogste deelscore: 4,90 op Airbnb. Maar de 4,36 op Booking.com haalt het gemiddelde fors omlaag.

Download hier het overzicht met alle rapportcijfers

Booking.com geeft laagste score voor schoonmaak

Bij de scores in alle steden valt op dat Airbnb gemiddeld de hoogste score en Booking.com gemiddeld de laagste score geeft voor schoonste accommodaties: gemiddeld scoren de steden 4,84 op Airbnb, 4,64 op Tripadvisor en 4,47 op Booking.com.

Om de scores vast te stellen, werden eerst de populairste Europese hoofdsteden bepaald. Vervolgens werd per stad naar de 40 overall best gewaardeerde accommodaties gekeken op de drie platforms Booking.com, Tripadvisor en Airbnb. Van die 40 werd de score op hygiëne/schoon meegenomen om tot de gemiddelde score van een stad per platform te komen.

Bron: MissetHoreca

EuroParcs komt ook met betere reiskostenregeling voor schoonmakers

Branche Nieuws

EuroParcs komt ook met betere reiskostenregeling voor schoonmakers

Na Landal komt nu ook EuroParcs over de brug met een betere reiskostenregeling voor schoonmakers. "Goed nieuws voor de schoonmakers en ook meer dan terecht dat werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen", vindt CNV-bestuurder Jan Kampherbeek. "De hoge brandstofprijzen zijn echt een probleem voor mensen die afhankelijk zijn van eigen vervoer om op hun werk te komen."
Hotelschoonmaakster deelt vuile kamers op TikTok

Specialisme Nieuws

Hotelschoonmaakster deelt vuile kamers op TikTok

Dat je als hotelschoonmaakster soms bizarre situaties aantreft, wordt weer eens pijnlijk duidelijk uit de TikToks van Shannon. In haar filmpjes deelt zij beelden van wat zij zoal tegenkomt tijdens het werk. En dat is soms even schrikken... Ziet u de TikTok-filmpjes niet? Pas dan uw privacy-instellingen aan (scroll helemaal naar beneden) en geef TikTok toestemming
Schoonmaakbedrijf Itzu Cleaning aan de slag bij Roompot Nieuwvliet

Overig Nieuws

Schoonmaakbedrijf Itzu Cleaning aan de slag bij Roompot Nieuwvliet

In het dorp Nieuwvliet-Bad, een kustplaats in Zeeuws-Vlaanderen, ligt Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Voor het periodieke schoonmaakonderhoud en voor een deel van de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden, doet Roompot een beroep op het schoonmaakbedrijf Itzu Cleaning. 
Hotelschoonmaak: “Gasten verwachten zichtbare schoonmaak”

Ondernemen Verdieping

Hotelschoonmaak: “Gasten verwachten zichtbare schoonmaak”

Ibis Vlaardingen, Utrecht en Scheveningen, Novotel Eindhoven, Breda en Schiedam en Bilderberg Europahotel en Parkhotel Rotterdam kiezen voor de komende jaren voor EW Facility Services als hun schoonmaakpartner. Lees ook: Hotel Okura Amsterdam en EW Facility Services: “Inspelen op specifieke wensen wordt steeds belangrijker”Lees ook: Schone hotels én schone handen: Code, CNV, inspectie, hotels en schoonmaakbedrijven werken samenVolg Service Management op LinkedIn:

Block error: "strpos(): Empty needle" in block type: "embed"

Mustreads

Hospitality

Partners