Nomineer jouw schoonmaker / team / leidinggevende / glazenwasser van het jaar!

Nomineer hier

Greenspeed neemt Ecover Professional over

Ecover verkoopt haar B2B-afdeling Ecover Professional aan Greenspeed. Het van oorsprong Belgische bedrijf heeft besloten om zich volledig te focussen op de consumentenmarkt.

De deal omvat de bestaande klantenrelaties en de productformules van Ecover Professional. Het productgamma en de verpakkingen blijven ongewijzigd, wel wordt het logo aangepast. Ook het team dat de producten ontwikkelt, maakt de overstap naar Greenspeed. Johan Tops stapt over en blijft contactpersoon voor de B2B-verdelers.

Overschakelen naar consumentenmarkt
“We hebben op een succesvolle wijze onze B2B-activiteiten uitgebouwd, maar om onze langetermijngroei te realiseren, willen we ons exclusief richten op de consumentenmarkt, waar onze merken een sterke aantrekkingskracht uitoefenen op consumenten en klanten,” laat Tim Smith van Ecover weten. “We zijn ervan overtuigd dat het overdragen van onze B2B-activiteiten aan Greenspeed de beste oplossing is voor onze klanten, die de Ecover Professional-producten al sinds enkele jaren gebruiken.”

Microvezeltechnologie
Greenspeed is inmiddels meer dan 20 jaar actief op de B2B-markt en biedt schoonmaakproducten die complementair zijn met het gamma van Ecover Professional. Het merk is vooral bekend van toonaangevende microvezeltechnologie. “We zijn erg tevreden dat we deze overeenkomst hebben bereikt met Ecover,” zegt Michel de Bruin van Greenspeed. “We worden allebei gedreven door éénzelfde filosofie, gebaseerd op innovatie en duurzaamheid. Greenspeed zal haar internationale groeiambities hierdoor kunnen versnellen en dankzij een breed gamma ecologische producten een nog vollediger duurzaam schoonmaakconcept kunnen aanbieden aan haar klanten.”

Launching Partners