De grootste uitdaging voor de implementatie en opstart bij een nieuwe klant? “Dat is als de verwachtingen niet goed gemanaged zijn. Dus als de verwachtingen niet kloppen met wat jij kan, of gaat, leveren.” Dat zei Alex Bor, tendermanager/accountmanager bij het Volendamse Succes Schoonmaak, in een interview met Service Management.
Tijdens het interview nam Bor ons mee in de spannende en drukke tijd die volgt wanneer een schoonmaakbedrijf een aanbesteding gegund heeft gekregen: de implementatie en daarbij horende opstart. De opstart bij een nieuwe opdrachtgever gaat niet over één nacht ijs. Waar moet je als schoonmaakbedrijf allemaal rekening mee houden? Waar moet je aan denken? En wat zou er nog mis kunnen gaan?
“80% van problemen bij schoonmaakcontracten zit in communicatie”
Op die laatste vraag antwoordde Bor dat het in de schoonmaak nog wel eens misgaat op het gebied van communicatie. En het managen van verwachtingen is daar een belangrijk onderdeel van: “Het schoonmaakcontract wordt centraal afgesloten. Stel dat daarin is vastgelegd dat men een schoonmaakkwaliteit met het rapportcijfer zeven verwacht. Maar één van de aparte locaties verwacht een negen. Of dat het centraal bureau in de tender heeft opgenomen dat er één keer per week wordt gedweild, terwijl die ene locatie verwacht dat er elke dag gedweild wordt. Dan heb je gelijk een wrijving, omdat de verwachtingen niet overeen komen. Daarom is het zo enorm belangrijk dat direct alle locaties en contactpersonen bezocht worden. Omdat je daar meteen de verwachtingen kunt managen en kunt aangeven hoe het zit en wat er is afgesproken. Volgens mij zit 80 procent van alle problemen bij schoonmaakcontracten in communicatie.”
LEES OOK:
Schoonmaak aanbesteden: alles wat u moet weten
Succesvol inschrijven op een schoonmaakaanbesteding doe je zo
Schoonmaakaanbesteding gewonnen: wat nu?
Volg Service Management op LinkedIn
Geef een reactie