Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

ECMR deelt ervaringen over circulaire economie met politiek

De provincie Flevoland heeft ECMR (European Cleaning Machines Recycling) uitgenodigd om haar ervaringen en uitdagingen omtrent een circulaire economie voor te leggen aan Tweede Kamerlid Yasemin Çegerek.

De provincie ziet het recyclinginitiatief voor schoonmaakmachines als een van de zes voorlopers op het gebied van de transitie naar een circulaire economie. PvdA-politica Çegerek brengt de boodschap van ECMR vervolgens over naar de Europese Commissie met het oog op beleidsbeïnvloeding vanuit Europa.

Toonaangevende producenten
ECMR opende in 2012 haar deuren op Urk. Tot op dat moment was er geen oplossing voor het afvalprobleem die schoonmaakmachines met zich mee brachten. Want wat doet een organisatie met een reinigingsmachine die zijn beste tijd heeft gehad? Doorverkopen? Losse onderdelen proberen te slijten? Of in zijn geheel wegdoen? Recyclen was eigenlijk geen reële optie.

Bijna drie jaar later werkt ECMR succesvol samen met een aantal toonaangevende producenten in de reinigingsmarkt. Denk aan Nilfisk, Hako, Kärcher, Comac, Numatic en met de verschillende distributeurs, importeurs en eindgebruikers.

Leefmilieu
En ook de politiek kijkt nu dus met grote interesse naar de verrichtingen van ECMR. Op 5 oktober mag het bedrijf haar verhaal doen. “ECMR pakt de handschoen graag op om samen met alle partijen in de keten van de reinigingsbranche ons leefmilieu voor de toekomst verder veilig te stellen.”

Launching Partners