Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vileda Professional introduceert r-Range: doek en mop van gerecyclede materialen

Vileda Professional introduceert haar nieuwe r-Range, waarbij de r staat voor recycled. De moppen en doeken zijn namelijk vervaardigd uit post-consumer gerecycled polyester.

Een van de duurzaamheidsprincipes van Vileda Professional en moederbedrijf Freudenberg groep is zoveel mogelijk gebruik te maken van grondstoffen uit gerecyclede materialen. Dat kreeg eerder al vorm met de Origo materiaalwagens, geïntroduceerd in 2018. Die zijn namelijk samen te stellen met onderdelen die deels gemaakt zijn vak gerecyclede kunststoffen.

Van PET-fles naar microvezeldoek of mop

En nu introduceert Vileda Professional haar eerste doek en mop, zoveel mogelijk gemaakt van gerecyclede materialen en aan het einde van hun levensduur ook weer recyclebaar:

  • De r-MicroTuff Swift microvezeldoek is de eerste gerecycleerde microvezeldoek van Vileda Professional, gemaakt van 100% post-consumer polyester. 2 PET-flessen, 0,5 l worden hergebruikt voor de productie van een r-MicroTuff Swift doek. De doek heeft een levensduur van 500 wasbeurten.
  • De Swep r-MicroTech moppen zijn de eerste moppen vervaardigd uit gerecyclede materialen. 30% van de vezels in de mop zijn gerecyclede polyester vezels. 3,5 PET-flessen worden hergebruikt voor de productie van MicroTech moppen. De moppen hebben een levensduur van 900 wasbeurten.

Milieuwinst zonder kwaliteitsverlies

Volgens Vileda Professional is er sprake van milieuwinst zonder kwaliteitsverlies. De producent belooft een lange levensduur en een optimale microvezelreinigingsprestatie. Er is onafhankelijk bewezen dat de microvezeldoeken geschikt zijn voor het verwijderen van virussen en bacteriën en de producten zijn gevalideerd voor het Nordic Swan Ecolabel.

Lees ook:

Nieuws

Duurzaam

Launching Partners