Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Sustainable Development Goals in schoonmaak: "Kies doelen die bij jou passen"

"De zeventien Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties dekken echt de hele breedte. Je kunt daar de dingen uitpikken die het beste bij jou passen." Dat adviseerde Rinke Romeijn, mede-eigenaar van adviesbureau Seiso, tijdens een interview met Service Management aan schoonmaakbedrijven die door de bomen het bos niet meer zien.

De 17 SDG's

“Het ene schoonmaakbedrijf heeft bijvoorbeeld een hartstikke goed personeelsbeleid, terwijl de ander meer affiniteit heeft met technische innovaties voor stroom- of waterbesparing. Ondernemers moeten zelf een keuze maken die bij hen past", zegt Romeijn.

Lees hier het hele interview met schoonmaakadviseur Rinke Romeijn:

Kies waar jij je op kunt onderscheiden

Daarom adviseert de schoonmaakadviseur: "Werk je graag met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Ga dan daarmee aan de slag. Heb je meer met innovatie of het milieu? Pak dat dan op. Je hoeft echt niet al die zeventien doelen te doen. Kies díe onderwerpen uit waar jij je op kunt onderscheiden en waarin je voorop kunt lopen.” Romeijn voegt daar snel aan toe: “En blijf op die andere onderwerpen wel de rest volgen, want je kunt niet meer achterblijven. Anders val je straks buiten de boot.”

Oriënteer je in de breedte over wat mogelijk en haalbaar is.

“Verdiep jezelf in de zeventien SDG’s en maak ze jezelf eigen", vervolgt Romeijn. "Ga er vervolgens over in gesprek met andere bedrijven en mensen. Want jij kijkt er op jouw manier naar, maar iemand anders heeft er misschien weer hele nieuwe, andere ideeën over. Kortom: oriënteer je in de breedte over wat mogelijk en haalbaar is. En kies vervolgens de onderwerpen die jij als kernpunt meeneemt.

Ook interessant:

Nieuws

Duurzaam

Partners