SieV gaat werknemers met problematische schulden helpen

SieV gaat werknemers met problematische schulden helpen

MKB Branchevereniging Schoonmaken is een Vak! (Siev) heeft de handen ineen geslagen met FinaFit, specialist op het gebied van schuldsanering voor werknemers. Hiermee komt er een laagdrempelig meldpunt voor werknemers. Volg Service Management op LinkedIn:

Duurzame inzetbaarheid staat bij menig schoonmaakbedrijf hoog op de agenda. Wat is het en hoe werkt het?

Hier draait het om

SieV geeft aan dat duurzame inzetbaarheid van personeel een belangrijk thema voor ze is, het oplossen en voorkomen van problematische schulden is hier onderdeel van. Uit onderzoek blijkt dat een medewerker met problematische schulden al gauw een werkgever € 13.000 per jaar kost (bron: Nibud).

Schuldsanering voor werknemers heeft een positieve impact

Na melding bij het nieuwe meldpunt zal FinaFit een intakegesprek verzorgen. Dit brengt de inkomsten, uitgaven en de afloscapaciteit in kaart en de schulden worden geïnventariseerd. Dit alles leidt uiteindelijk tot het maken van afspraken met schuldeisers met als doel de schulden, in maximaal drie jaar, tegen finale kwijting, te saneren. Door de aanpak van FinaFit wordt direct de grootste stress bij medewerkers weggehaald. Dit levert voordelen op voor werknemers en werkgevers, maar ook voor de schuldeisers.

Collectieve Schuldsanering

Uniek in deze aanpak is de collectieve schuldsanering. Voor een grote groep werknemers inventariseert FinaFit de schulden en vervolgens wordt met de schuldeisers één deal gemaakt, één afkoop tegen finale kwijting. Normaal gesproken wordt per schuldenaar naar een oplossing gezocht. “Nu gaan we dat doen voor een hele groep ineens. Dat zet meer zoden aan de dijk. FinaFit gaat voor een hele groep medewerkers één afspraak met een schuldeiser maken”, aldus SieV. Het voordeel voor de schuldeisers is dat zij in een keer een substantieel aantal dossiers direct kunnen regelen, dat scheelt veel tijd.

Preventie

In alle gevallen, na het treffen van een schulddeal, worden de werknemers “verplicht” gekoppeld aan een schuldhulpmaatje/budgetcoach om de nieuwe situatie te borgen en het oude gedrag in de toekomst te voorkomen.

Lees ook: