Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schoonmaakbedrijf Gom ambassadeur van stichting Made Blue

Schoonmaakbedrijf Gom, onderdeel van Facilicom Group, mag zich officieel ambassadeur noemen van stichting Made Blue. Als deelnemer aan het programma ‘Een Liter voor een Liter’ steunt Gom waterprojecten van Made Blue op plekken waar dat hard nodig is. Het schoonmaakbedrijf doneert jaarlijks minimaal veertien miljoen liter schoon drinkwater.

Eerder wist Gom op jaarbasis al veel water te besparen door gebruik te maken van waterbesparende schoonmaakapparatuur van Tennant. Het op die manier bespaarde water spiegelde Gom, in samenwerking met Tennant, al voor Made Blue.

Liter voor een liter

Maar het schoonmaakbedrijf uit Schiedam wilde graag nog een stap verder gaan. Daarom spiegelen ze nu de totale waterbesparing die het bedrijf met innovatieve technieken en oplossingen behaalt: veertien miljoen liter per jaar.

Machiel van Dooren van Made Blue zegt: “Wij zijn blij dat we de samenwerking met Gom mogen intensiveren. Per bespaarde liter schoonmaakwater een liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden: een liter voor een liter.”

Lees ook

Drie vliegen in één klap

Gom voorziet met zijn donatie 1.944 mensen van schoon drinkwater. Omdat deze mensen hun water niet meer voor consumptie boven open vuur hoeven te koken, levert dit ook nog eens een CO2-besparing op van 98 ton per jaar. En zeven miljoen waterzakken of -flesjes minder belanden in het milieu.

Een prachtig resultaat, vindt algemeen directeur Olivier Laméris: “Onze continue inspanningen om water te besparen én deze ondersteuning van Made Blue zijn voorbeelden van onze duurzaamheidsinitiatieven. Ik hoop dat andere schoonmaakbedrijven ons hierin zullen volgen. Zo kunnen we als sector veel betekenen!”

Lees ook:

Nieuws

Duurzaam

Partners