Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Ontwikkel een duurzaamheidsplan met Schoonmakend Nederland

Vanaf 2024 moeten grote bedrijven gaan rapporteren over de milieu-impact van het bedrijf en het effect van het bedrijf in de keten. Grote bedrijven gaan aan leveranciers of dienstverleners vragen stellen over hun milieu-impact. Daardoor krijgen mkb-bedrijven die grote bedrijven als klant hebben ook met deze wetgeving te maken. Schoonmakend Nederland start daarom een Duurzaamheidslab voor ondernemers.

Aan dit Duurzaamheidslab kunnen maximaal 8 mkb-ondernemers deelnemen. Tijdens de bijeenkomst wordt de basis ontwikkeld voor duurzaamheidsplan en -rapportage van de bedrijven. De punten die goed zijn te weten voor alle andere leden van de vereniging, wordt op een later moment gedeeld zodat zij ook ermee aan de slag kunnen.

De wetgeving is het startpunt. Aan de orde komt ook wat er in een duurzaamheidsplan en -rapportage komt te staan? Hoe maak je dat en waar vind je de benodigde informatie? De basis voor een duurzaamheidsplan en -rapportage wordt gelegd in één live bijeenkomst (5 april in 's Hertogenbosch) en drie online sessies op, zoals het nu lijkt, 11 en 18 april en op 9 mei.

Het Duurzaamheidslab wordt gegeven door Jasper van der Schoot. Hij volgt een master Circulaire Economie aan de HAN in Nijmegen en onderzoekt sinds 2020 voor Schoonmakend Nederland hoe zij het thema duurzaamheid kunnen vertalen naar de leden. Het duurzaamheidslab maakt deel uit van zijn afstudeeropdracht.

Nieuws

Duurzaam

Partners