Ondernemers kunnen via B2B-platform van Wecycle gratis elektrisch afval inleveren

Ondernemers kunnen via B2B-platform van Wecycle gratis elektrisch afval inleveren

Bij veel schoonmaakbedrijven staat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst. Dat kan door te kiezen voor duurzame materialen en het creëren van een goede en veilige werksituatie voor de medewerkers. Maar ook door te recyclen. Het nieuwe platform Wecyclevoorbedrijven.nl maakt het vanaf nu (ook) voor bedrijven gemakkelijk om elektrisch afval verantwoord in te leveren of op te laten halen.

Vergeten of verdwijnen in het afval

Met de lancering van het nieuwe platform Wecyclevoorbedrijven.nl wil Wecycle het voor bedrijven, verenigingen of stichtingen de mogelijkheid bieden om afgedankte elektrische apparaten op een eenvoudige manier af te danken. Denk aan laptops en lichtarmaturen, beeldschermen, koelkasten, bewakingssystemen, waterkokers en ventilatoren. Veel van deze apparaten (te herkennen aan een stekker of -plek voor- een batterij) blijven nu nog vaak ergens vergeten in een hoekje of kast of verdwijnen in het afval, terwijl deze gerecycled of hergebruikt kunnen worden.

Verkopen aan derden

Via de website www.wecyclevoorbedrijven.nl wordt het mogelijk om in contact te komen met marktpartijen die afgedankte apparaten innemen en hier soms een marktconforme prijs voor willen bieden. Een andere optie is om apparaten gratis en veilig via stichting OPEN op te laten halen. Bedrijven voldoen op deze wijze aan wet- en regelgeving.

Recyclen van elektrisch afval

Wanneer elektrisch afval op de juiste manier wordt ingeleverd, wordt dit gerecycled of krijgt dit een nuttige toepassing. Emissie van gevaarlijke stoffen wordt daarmee vermeden en (kritische) grondstoffen teruggewonnen.

Optimaal gebruikmaken van grondstoffen

Tot nu toe is het inleveren van oude elektrische apparaten door bedrijven niet altijd eenvoudig. Vaak moet hiervoor worden betaald en dienen bedrijven het zelf weg te brengen. Met de komst van Wecyclevoorbedrijven.nl is het duurzaam en verantwoord afdanken van afgedankte elektrische apparaten eenvoudig gemaakt. Jan Vlak, directeur Stichting OPEN is blij met dit initiatief: “Op die manier maken we optimaal gebruik van de grondstoffen in dit elektrisch afval. Met veel voordeel voor mens, milieu maar ook de bedrijven zelf."