Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

HEMA en Plastic Whale organiseren grote schoonmaak

HEMA en Plastic Whale zijn een grote schoonmaakactie gestart om afval in bijvoorbeeld parken, bermen en speelplaatsen op te ruimen.

"Waar we vorig jaar vooral binnen zaten, is dit het jaar van buiten en nog langer buiten zijn", aldus HEMA. "We barbecueën weer in het park, eten weer ijsjes op het strand en halen koffie bij ons favoriete tentje om de hoek. Dat betekent automatisch ook dat we buiten meer afval veroorzaken. Dat is niet erg, zo lang we het ook opruimen. Op die manier houden we onze favoriete buitenplekken netjes en krijgt ons afval een mooie tweede kans als gerecycled product."

Afval verzamelen

De twee organisatoren dagen het publiek uit om samen met familie, vrienden of buren afval te verzamelen. HEMA en Plastic Whale toeren met een bus langs vier locaties in Nederland om iedereen te motiveren bos, strand of park op te ruimen. Bij de bus kan je een verzamelzak (van gerycled plastic) ophalen en deze als hij vol is ter plekke inleveren.

LEESTIP

Bingo en winactie

Om de schoonmaakactie op te leuken, is er een bingokaart beschikbaar. Hiermee kun je strijden om wie het eerst een flesje, schoen, mondkapje of andere gekke zaken in de natuur gevonden heeft.

Onder de #samenschoon kunnen leuke prijzen gewonnen worden door de mooiste, gekste foto’s met HEMA te delen. Tot en met 22 augustus kan je foto’s insturen.

Bustoer

HEMA x Plastic Whale doen de volgende vier locaties aan om publiek te motiveren voor de grote schoonmaak.
Zaterdag 14 augustus, 10:00-17:00 uur: Joris Ivensplein 60, Amsterdam-IJburg
Woensdag 18 augustus, 10:00-17:00 uur: Boulevard de Favauge, Zandvoort
Vrijdag 20 augustus, 10:00-17:00 uur: Roestelbergseweg 2, Loonse Duinen
Zaterdag 21 augustus, 10:00-17:00 uur: Wilhelminapark, Utrecht

Stibat start campagne: Bedrijfsleven gooit teveel batterijen bij het restafval

Duurzaam Nieuws

Stibat start campagne: Bedrijfsleven gooit teveel batterijen bij het restafval

Stichting Stibat Services start vandaag een campagne om het bedrijfsleven te stimuleren batterijen en accu’s op de juiste manier te recyclen. De organisatie, die zich bezighoudt met het inzamelen, sorteren en recyclen van batterijen en accu’s, ziet namelijk dat dit nog te vaak misgaat.
In strijd tegen zwerfafval: vanaf 1 juli statiegeld op kleine plastic flesjes

Duurzaam Verdieping

In strijd tegen zwerfafval: vanaf 1 juli statiegeld op kleine plastic flesjes

Vanaf 1 juli zit er 15 eurocent statiegeld op kleine plastic flesjes frisdrank en water. Deze flesjes zijn te herkennen aan het nieuwe statiegeldlogo. Consumenten kunnen kleine statiegeldflesjes inleveren bij (grotere) supermarkten, tankstations langs de snelweg en een aantal andere plekken zoals sportverenigingen. Statiegeld Nederland zorgt samen met producenten en innamepunten voor invoering van het nieuwe statiegeldsysteem.Volg Service Management op LinkedIn:
Hack the waste: afvalprobleem verminderen met gamification

Duurzaam Nieuws

Hack the waste: afvalprobleem verminderen met gamification

Op 26 en 27 maart vond de vierde editie van Hack The Waste plaats. Dit is een hackathon, waarbij het wereldwijde afvalprobleem centraal staat. Elk jaar wordt 2,12 miljard ton afval geproduceerd. Dat is niet alleen een milieuprobleem, maar heeft ook een maatschappelijke impact. Volg Service Management op LinkedIn:
Vuilnisrobot op Scheveningse boulevard

Machines Nieuws

Vuilnisrobot op Scheveningse boulevard

Op de Scheveningse boulevard reed afgelopen week een vuilnisrobot rond. De vuilnisrobot was onderdeel van het Living Lab Scheveningen. Op een nieuw deel van de boulevard wordt met allerlei nieuwe technieken geëxperimenteerd.
Staatssecretaris van Veldhoven start nieuw offensief tegen verpakkingsafval

Hygiëne Nieuws

Staatssecretaris van Veldhoven start nieuw offensief tegen verpakkingsafval

Staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu) start samen met producenten een nieuw offensief tegen verpakkingsafval. Dat schrijft zij aan de Tweede Kamer. Het doel hiervan is het gebruik van verpakkingen terug te dringen, hergebruik van verpakkingen te stimuleren en de kwaliteit van inzameling en recycling te verbeteren.Volg Service Management op LinkedIn:

Nieuws

Duurzaam

Launching Partners