Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Greenspeed lanceert microvezeldoek Re-belle

Greenspeed zet verder in op een circulaire schoonmaak en brengt een volledig circulaire microvezeldoek op de markt. Re-belle bestaat uit honderd procent gerecycled materiaal en is honderd procent recyclebaar. De microvezeldoek gaat de strijd aan met afval in de schoonmaakindustrie en de vervuilende textielindustrie, een problematiek die hoog op de politieke agenda staat.Volg Service Management op LinkedIn:

Tegen vervuiling in de textielindustrie

De microvezeldoek helpt mee om vervuiling in de textielindustrie aan te pakken en de CO2-uitstoot te reduceren. Met dertigduizend Re-belle microvezeldoeken bespaar je voldoende CO2 om met een wagen de volledige aarde rond te rijden. Dit werd onafhankelijk berekend door bAwear, een organisatie gespecialiseerd in milieu-impact calculaties in de textielsector. Elk jaar worden tonnen textiel geproduceerd, gebruikt en weer weggegooid. De productie van textiel leidt tot watervervuiling, CO2-uitstoot en bergen afval.

Circulaire cyclus

Re-belle doorloopt een circulaire cyclus, waardoor er zo min mogelijk afval overblijft na veelvuldig gebruik. Want in de circulaire economie wordt afval opnieuw grondstof. Dit sluit mooi aan bij het actieplan circulaire economie dat in 2021 door het Europees parlement werd goedgekeurd. Het plan bevat strenge maatregelen voor recyclage van textiel en materiaalgebruik en -verbruik.

Lees ook

Nieuws

Duurzaam

Launching Partners