Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Greenspeed haalt Voka Charter Duurzaam Ondernemen binnen

Greenspeed toetst haar acties aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Dat heeft ertoe geleid dat de producent van schoonmaakmiddelen het Voka Charter Duurzaam Onderenmen toegereikt kreeg. Voka, als grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen, begeleidt bedrijven om te groeien op een maatschappelijk verantwoorde manier.

“Door concrete acties te formuleren die kaderen binnen de universele SDG’s, zijn we bewust bezig met het verbeteren van grote wereldproblemen. Erkenning door Voka is een grote eer, want dit bewijst dat we met onze acties doelgericht focussen op een duurzame toekomst”, aldus Lies Marijnissen, Product & Sustainability Manager bij Greenspeed.

Lees ook

Van CO2-reductie tot workshops

"Als belangrijke toeleverancier in de professionele schoonmaakindustrie zien we het als onze taak om een positief effect uit te oefenen", vervolgt Marijnissen. "Algemene CO2-reductie, een Code of Conduct voor leveranciers, een workshop veerkracht verhogen voor het team en gelijkgezinde goede doelen ondersteunen, zijn agendapunten waar we actief mee aan de slag gaan." Dit jaar bracht Greenspeed ook Re-belle op de markt, een 100% circulaire microvezeldoek.

Marijnissen: “Deze acties zijn nog maar het begin. We gaan verder met maatschappelijk verantwoord ondernemen, rekening houdend met de SDG’s die we op mondiaal vlak tegen 2030 wensen na te streven.”

Nieuws

Duurzaam

Partners