Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Facilicom Group behaalt niveau 3 CO2-prestatieladder

Facilicom Group en zijn divisies (waaronder schoonmaakbedrijf Gom) hebben onlangs van DEKRA een certificaat uitgereikt gekregen voor het behalen van niveau 3 op de CO2-prestatieladder. Daarmee ligt de dienstverlener op koers om te beantwoorden aan de eigen ambitie om de CO2-uitstoot in 2030 te reduceren tot nul.

De CO2-prestatieladder is een instrument van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen om bedrijven te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten.

Het gaat daarbij met name om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie. Door middel van niveaus, geeft de CO2-prestatieladder inzicht in de mate waarin een bedrijf actief werk maakt van CO2-reductie.

Leestip

CO2-footprint in kaart

"Een van de onderdelen van de CO2-prestatieladder is het jaarlijks in kaart brengen van een CO2-footprint. Dit geeft ons de kans om onze uitstoot te monitoren en te sturen op maatregelen om de CO2-emissies te reduceren en de bedrijfsvoering te verduurzamen", vertelt Tim Platteel, duurzaamheidsmanager van Facilicom Group.

Facilicom maakt hiervoor gebruik van de expertise bij Facilicom Energiemanagement. "Daardoor hebben we het certificaat volledig zelfstandig met eigen medewerkers kunnen implementeren."

Keten analyseren

"We zijn er bijzonder trots op om op niveau 3 gecertificeerd zijn, maar we streven ernaar om snel op niveau 4 of 5 te komen. Om dat te bereiken moeten we ook de keten analyseren en verduurzamen. Daar gaan wij snel mee aan slag. Alleen op die manier zetten we de duurzame inkoopcode in de toekomst namelijk kracht bij. En dat laatste draagt in belangrijke mate bij aan de gewenste CO2-reductie", besluit Platteel.

Peter van der Jagt (Duofort) over vloeronderhoud: “Schoonmakers kunnen de vloer maken of breken”

Specialisme Vloeronderhoud Verdieping

Peter van der Jagt (Duofort) over vloeronderhoud: “Schoonmakers kunnen de vloer maken of breken”

De zomerperiode is aangebroken. Van oudsher hét moment waarop vloeren massaal worden gestript en gepolymeerd. Maar niet als het aan Peter van der Jagt, eigenaar van Duofort, ligt. Met zijn bedrijf voorziet hij vanaf 2022 namelijk geen enkele vloer meer van polymeer. “Het hoort niet meer bij deze tijd.”
Discussie over schoonmaken met water en microvezel barst los

Middelen & materialen Materialen Nieuws

Discussie over schoonmaken met water en microvezel barst los

Deze week publiceerde Service Management de blog 'Schoonmaken met alleen water: een groen sprookje', geschreven door Pim Hilgerdenaar. Kort daarna barstte de discussie over reinigingsmethoden en -middelen los, op sociale media en in onze mailbox.
Schoonmaken met alleen water: een groen sprookje

Duurzaam middelen Blog

Schoonmaken met alleen water: een groen sprookje (Pim Hilgerdenaar)

Het moet allemaal groener. Ook in onze branche. Dus zie je meer en meer groene initiatieven opkomen. Zo hoor je nu steeds vaker bedrijven claimen dat ze ook goed kunnen schoonmaken met alleen water. Dus zonder chemie. Voorwaarde is dat het water geïoniseerd is en de schoonmaak moet gecombineerd worden met microvezeldoeken. Dat is beter voor het milieu, zeggen ze en dat is punten scoren bij de aanbesteding!
Greenspeed lanceert microvezeldoek Re-belle

Duurzaam Nieuws

Greenspeed lanceert microvezeldoek Re-belle

Greenspeed zet verder in op een circulaire schoonmaak en brengt een volledig circulaire microvezeldoek op de markt. Re-belle bestaat uit honderd procent gerecycled materiaal en is honderd procent recyclebaar. De microvezeldoek gaat de strijd aan met afval in de schoonmaakindustrie en de vervuilende textielindustrie, een problematiek die hoog op de politieke agenda staat.Volg Service Management op LinkedIn:

Nieuws

Duurzaam

Launching Partners