Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Facilicom Group behaalt niveau 3 CO2-prestatieladder

Facilicom Group en zijn divisies (waaronder schoonmaakbedrijf Gom) hebben onlangs van DEKRA een certificaat uitgereikt gekregen voor het behalen van niveau 3 op de CO2-prestatieladder. Daarmee ligt de dienstverlener op koers om te beantwoorden aan de eigen ambitie om de CO2-uitstoot in 2030 te reduceren tot nul.

De CO2-prestatieladder is een instrument van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen om bedrijven te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten.

Het gaat daarbij met name om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie. Door middel van niveaus, geeft de CO2-prestatieladder inzicht in de mate waarin een bedrijf actief werk maakt van CO2-reductie.

Leestip

CO2-footprint in kaart

"Een van de onderdelen van de CO2-prestatieladder is het jaarlijks in kaart brengen van een CO2-footprint. Dit geeft ons de kans om onze uitstoot te monitoren en te sturen op maatregelen om de CO2-emissies te reduceren en de bedrijfsvoering te verduurzamen", vertelt Tim Platteel, duurzaamheidsmanager van Facilicom Group.

Facilicom maakt hiervoor gebruik van de expertise bij Facilicom Energiemanagement. "Daardoor hebben we het certificaat volledig zelfstandig met eigen medewerkers kunnen implementeren."

Keten analyseren

"We zijn er bijzonder trots op om op niveau 3 gecertificeerd zijn, maar we streven ernaar om snel op niveau 4 of 5 te komen. Om dat te bereiken moeten we ook de keten analyseren en verduurzamen. Daar gaan wij snel mee aan slag. Alleen op die manier zetten we de duurzame inkoopcode in de toekomst namelijk kracht bij. En dat laatste draagt in belangrijke mate bij aan de gewenste CO2-reductie", besluit Platteel.

Duurzaamheid in aanbestedingen: "Laat ruimte voor creativiteit"

Duurzaam Verdieping

Duurzaamheid in aanbestedingen: "Laat ruimte voor creativiteit"

Duurzaamheid was lange tijd een platgeslagen onderwerp in schoonmaakaanbestedingen, zegt Rinke Romeijn, mede-eigenaar van adviesbureau Seiso. “Toen ging het alleen over microvezeldoeken en zo min mogelijk chemie.” Nu is dat wel anders, met meer ruimte voor verdieping en onderscheidend vermogen voor de inschrijvende partijen.
Schoonmaakbedrijf Gom ambassadeur van stichting Made Blue

Duurzaam Nieuws

Schoonmaakbedrijf Gom ambassadeur van stichting Made Blue

Schoonmaakbedrijf Gom, onderdeel van Facilicom Group, mag zich officieel ambassadeur noemen van stichting Made Blue. Als deelnemer aan het programma ‘Een Liter voor een Liter’ steunt Gom waterprojecten van Made Blue op plekken waar dat hard nodig is. Het schoonmaakbedrijf doneert jaarlijks minimaal veertien miljoen liter schoon drinkwater.
Neem deel aan CSU’s Nationale Benchmark Innovatie 2022

Innovatie Nieuws

Neem deel aan CSU’s Nationale Benchmark Innovatie 2022

CSU roept voor het vierde jaar op rij alle facilitair managers op om deel te nemen aan de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie. Hiermee vraagt het schoonmaakbedrijf aan de sector welke ideeën voor doelen, uitdagingen, innovaties en duurzaamheid voor facilitair management zij zien. De resultaten vormen de agenda voor 2022.
Circulair ondernemen: milkshake-beker wordt toiletpapier

Duurzaam Nieuws

Circulair ondernemen: milkshake-beker wordt toiletpapier

Essity en McDonald's Duitsland slaan de handen ineen. De drank-, milkshake- en ijsbekers van de fastfoodketen in ons buurland worden hergebruikt voor de productie van toiletpapier van hygiënemerk Tork (onderdeel van Essity).
Compass Group behaalt hoogste trede op PSO-prestatieladder

Ondernemen Nieuws

Compass Group behaalt hoogste trede op PSO-prestatieladder

Compass Group is op het gebied van sociaal ondernemerschap gegroeid naar Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat is hoogst haalbare erkenning als het gaat om het bieden van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie.

Nieuws

Duurzaam

Launching Partners