EW Facility Services gunt kleding een tweede leven
Het is de Week van de Circulaire Economie. Ondernemers, universiteiten, hogescholen, overheden en allerlei andere organisaties zetten tot en met zaterdag 11 februari hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Ook EW Facility Services vraagt aandacht voor campagneweek.
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij EW. Kim Smithuis, Marketing en Innovatie specialist vertelt: “We maken onder andere schoon met gestabiliseerd ozonwater. De oplossing voor de vele miljoenen liters vervuild water en schoonmaakchemicaliën die normaliter via het riool het milieu belasten."
"Ook geven we onze machines en trolleys door refurbishment een tweede leven. Een tweede leven geven we nu ook graag aan textiel.”
“Met elke kilo textiel die wij inzamelen en recyclen, redden we een kilo die normaal ‘for no-reason’ verbrand of gedumpt wordt. Een schrijnend voorbeeld is de enorme afgedankte kledinghoop in de woestijn van Chili. Hier moeten we tegen opstaan om de wereld een stukje duurzamer te maken. Niet alleen zorgen we dat ons eigen textiel een nieuw leven krijgt, we ontzorgen onze opdrachtgevers door ook hun textiel in te zamelen. Nog een leuke fun fact: de waszakken zijn gemaakt van oude IKEA bankhoezen. Zo dragen we samen een steentje bij.”
Kies voor kleding van een goede kwaliteit, want hoogwaardige kleding gaat langer mee.
Let bij het wassen altijd goed op het waslabel.
Krijg je een vlek er zelf niet uit, ga dan naar een stomerij.
Kapotte kleding is vaak eenvoudig te repareren. Kan je dit niet zelf, ga dan eens langs een kleermaker.
Gooi je oude kleding nooit bij het restafval, maar lever het in bij een inzamelpunt of verkoop of ruil het.
Iedereen kan inleveren
Smithuis: “Niet alleen onze opdrachtgever bieden we deze service aan. Iedereen, zoals eigen medewerkers en bezoekers, kan textiel in de container doen. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer textiel en daarmee kilo’s we redden.” Bij een volle container van 100 kilo wordt deze bij dobbi aangemeld door PostNL opgehaald en vervolgens afgeleverd bij het sorteerbedrijf Spaarne Werkt."
Ingezamelde textiel recyclen
Spaarne Werkt onderneemt duurzaam door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven. Na het sorteren van het materiaal wordt het bruikbare textiel bijvoorbeeld doorverkocht aan bedrijven die hier nieuwe spullen van maken. "Zo komt het ingezamelde textiel weer terug in de keten en niet bij het afval."
EW Facility Services gunt kleding een tweede leven
Het is de Week van de Circulaire Economie. Ondernemers, universiteiten, hogescholen, overheden en allerlei andere organisaties zetten tot en met zaterdag 11 februari hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Ook EW Facility Services vraagt aandacht voor campagneweek.
Scholen scheiden voortaan hun plastic en drinkpakken
Schoonmakers treffen als het goed is voortaan minder rondslingerende drinkpakken aan op scholen. Ruim duizend Nederlandse basisscholen gaan hun plastic en drinkpakken namelijk voortaan scheiden, zodat dit afval kan worden hergebruikt. Ze maken gebruik van een gescheiden inzamelsysteem dat Stichting Afvalfonds Verpakkingen gratis beschikbaar stelt.
Ondernemers kunnen via B2B-platform van Wecycle gratis elektrisch afval inleveren
Bij veel schoonmaakbedrijven staat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst. Dat kan door te kiezen voor duurzame materialen en het creëren van een goede en veilige werksituatie voor de medewerkers. Maar ook door te recyclen. Het nieuwe platform Wecyclevoorbedrijven.nl maakt het vanaf nu (ook) voor bedrijven gemakkelijk om elektrisch afval verantwoord in te leveren of op te laten halen.
Bakvet van oliebollen verstopt steeds vaker de afvoer
Minder dan de helft van de Nederlandse huishoudens kiest ervoor om frituurvet na het oliebollen bakken te recyclen. Traditiegetrouw gaan veel mensen met Oud en Nieuw oliebollen bakken. Het gebruikte frituurvet verdwijnt daarna nog vaak in de gootsteen of wc. Het vet veroorzaakt grote problemen in leidingen en bij de rioolwaterzuiveringen. De zuivering en afvoer van oliebollenvet kost de waterschappen jaarlijks enkele miljoenen euro’s.
Hilco Kooistra: De zin en onzin van circulair ondernemen
Klimaatakkoord, CO2-belasting/-reductie, global warming en circulair ondernemen. Termen waar je als ondernemer continue mee geconfronteerd wordt. Circulair ondernemen is voor veel bedrijven nogal een vaag begrip. En als je er al van gehoord hebt, dan rijst de vraag waarom het voor jouw onderneming belangrijk is en bovenal hoe en waarom je moet beginnen?Volg Service Management op LinkedIn: