Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Hoe voer je duurzaamheid in op de werkvloer: rondetafel Interclean

Duurzaamheid moet in de schoonmaakbranche niet blijven steken in goedbedoelde statements in de strategie, maar moet worden doorgevoerd tot aan de werkvloer. Alleen hoe pak je dat aan? En hoe zit het met de rol van opdrachtgevers? Schoonmaakexperts gaan hierover met elkaar in gesprek tijdens een rondetafeldiscussie op Interclean Amsterdam, georganiseerd door Service Management en Hygeniq.

Duurzame reinigingsmiddelen kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan het gezond houden van het personeel. Of denk aan machines die waterverbruik verminderen, het terugdringen van onnodig chemiegebruik, het recyclen van materialen, enzovoorts. Ook het vervoer naar de objecten kan duurzaam aangepakt worden. Kies je voor een oude Diesel of ga je voor elektrische bakfietsen?

Schoonmaakprofessionals in gesprek

In hoeverre gebeuren dit soort duurzaamheidsinitiatieven al? Waar zien we toch nog greenwashing? Hoe is het gesteld met het commitment aan duurzaamheid, ook vanuit de aanbestedingen van opdrachtgevers bezien?

Dinsdag 10 mei van 15:00-16:00 uur organiseert Service Management, samen met Hygeniq, op het Innovation LAB (hal 5) van de Interclean Amsterdam een rondetafelbijeenkomst over duurzaamheid in de schoonmaak. Hoe kunnen schoonmaakbedrijven de daad bij het woord voegen op het gebied van duurzaamheid?

Tafelgasten

  • Marcel in het Veld, oprichter en CEO van Hygeniq
  • Cor Gerritsen, oprichter en voorzitter van de Zero Waste Foundation
  • Jolanda Both, commercieel directeur, Hago Nederland
    Moderator: Ronald Bruins, hoofdredacteur Service Management

Blijf op de hoogte over Interclean Amsterdam 2022

Meer weten over de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld? Hier lees je alles over Interclean Amsterdam 2022

Nieuws

Duurzaam

Partners