Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Circulair ondernemen: milkshake-beker wordt toiletpapier

Essity en McDonald's Duitsland slaan de handen ineen. De drank-, milkshake- en ijsbekers van de fastfoodketen in ons buurland worden hergebruikt voor de productie van toiletpapier van hygiënemerk Tork (onderdeel van Essity).

Uit een pilot is gebleken dat Essity de papieren bekertjes, nadat ze versnipperd zijn, met succes kan gebruiken als materiaal in een deel van hun fabrieken. De versnipperde bekers worden met andere papiervezels gemengd voor de productie van Tork toiletpapier.

1.200 ton minder afval

Alle verzamelde papieren bekertjes van McDonald's vestigingen in Duitsland zullen worden gerecycled, waardoor het afval met naar schatting 1.200 ton per jaar wordt verminderd.

"We zijn enthousiast om met onze klanten samen te werken aan duurzaamheidsprojecten als deze", aldus Don Lewis, President Essity Professional Hygiene. "Deze overeenkomst is een win-winsituatie voor beide bedrijven, omdat het helpt om de afval- en CO2 voor McDonald's Duitsland te verminderen, terwijl Essity haar eigen circulaire ambities kan waarmaken."

Lees ook

Nieuws

Duurzaam

Launching Partners