René ter Borgh (Ruitenheer) benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau

René ter Borgh (Ruitenheer) benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau

Erevoorzitter van Almere City en eigenaar van schoonmaakdienstverlener Ruitenheer BV René ter Borgh is op 27 april 2024 benoemd tot Ridder van de Orde van Oranje Nassau.

Op almerecityfans.nl lezen we: "René Ter Borgh ontving zijn lintje tevens omdat hij veelvuldig sociale projecten heeft geïnitieerd, vaak in samenwerking met Almere City FC. Daarnaast is hij eigenaar van Ruitenheer BV en is met dat bedrijf sponsor en naamgever van De Ruitenheer Almere City Football Academy. Bij Ruitenheer geeft hij tevens personen ‘met een rugzakje’ een kans."

Cruciaal

De burgemeester van Almere sprak bij de benoeming lovende woorden: "U bent al meer dan 40 jaar sterk verbonden door verschillende bestuursfuncties aan de club en de voorgangers van Almere City. U heeft bij de oprichting van Almere City een cruciale rol gespeeld. Zonder u was Almere City niet tot stand gekomen. U bent het radartje geweest dat achteraf gezien onmisbaar was bij de totstandkoming van betaald voetbal in Almere in 2005 en de promotie naar de Eredivisie. Ook sponsort u vanuit uw bedrijf Ruitenheer de club, met name met de naar u vernoemde jeugdopleiding van Almere City: de Ruitenheer Football Academy."

Ruitenheer familie

Hij vertelt verder dat Ter Borgh ook buiten het voetbal een grote impact maakt op Almere. "Uw sociale hart uit zich ook op nog een heleboel andere manieren. Vanuit uw familiebedrijf Ruitenheer steunt u bijvoorbeeld het Ronald MacDonald huis, Parkhuys Almere, de voedselbank, de Fun Foundation, Football Unlimited en de rolstoelbiker Richard de Vries. Als er iemand is die in een heel vroeg stadium inhoud heeft gegeven aan het begrip maatschappelijk ondernemen, dan bent u dat wel. Met uw eigen bedrijf ondersteunt u ook mensen die geen werk hebben of die met andere problemen te kampen hebben. U neemt ze op in de Ruitenheer familie als werknemer. Sommigen hebben na tientallen jaren hun leven weer op de rit gekregen daardoor."

Bron: almerecityfans

Lees meer: